Každý zákazník, který si od vás bude chtít něco půjčit si bude v základě pokládat tři otázky. Máte co potřebuji? Kolik mě to bude stát? Máte to dostupné v termínu, kdy to potřebuji? Samozřejmě první dvě informace jsou lehké na zodpovězení a většina půjčoven je na webových stránkách má. Co je ale často opomíjená informace je právě aktuální dostupnost v konkrétních termínech.

Aktuální dostupnost produktů ukáže vašim klientům přesné data, kdy je prohlížený produkt k dispozici a případně kolik kusů zbývá. Podobné údaje můžete vidět třeba když objednáváte pobyt v hotelu.

Proč byste měli zobrazovat aktuální dostupnost?

Jenoduchý přístup k informacím

Lidé milují když dostanou všechny potřebné informace které jim pomohou se rozhodnout. Existuje tak vyšší šance, že rezervací hned dokončí protože nemusí nikoho obepisovat a jinak shánět další potřebné informace shánět.

Hledání alternativ

Někteří klienti potřebují konkrétní produkt na konkrétní datum. Když daná položka není dostupná, mohou zkontrolovat vaše ostatní produkty. Tak jako tak, nakonec si zboží pronajmou od vás i přes to, že jste danou konkrétní věc zrovna neměli dostupnou. Hodně půjčoven ztrácí své zákazníky, protože nedokážou nabízet i alternativní řešení k jejich problémům

Vyvolává v zákaznících FOMO

Strach že o něco přijdeme (FOMO - Fear of missing out) můžete v uživatelích vyvolat když jim zobrazíte, kolik kusů produktu je ještě dostupných. Pokud jich zbývá spousta, je pravděpodobné že rezervaci odloží nebo jí nakonec udělají u konkurence. Když ale vědí že mají omezený počet kusů, budou se snažit rezervaci dokončit okamžitě, než aby riskovali že si poslední produkt místo nich zarezervuje někdo jiný.

Méně hovorů a e-mailů

Jedna z nejvíce časově náročnou činností pro půjčovny je řešení hovorů a telefonátů od klientů, kteří se ptají jestli zboží na daný den je volné. Můžete se většiny těchto hovorů zbavit, pokud zobrazíte aktuální dostupnost.

Předchází překrývajícím se objednávkám

Pokud vaše aplikaci hlídá počty jednotlivých produktů na skladě, není moon aby si na jeden termín zarezervovalo vice lidí jedno zboží, když máte například k dispozici jen jeden kus. Vyhnete se tak těmto nepříjemným situacím, nebudete muset vymýšlet řešení a komu vlastně rezervaci zrušit a máte jistotu že zákazníci budou vždy spokojení.

Proč byste jí neměli chtít zobrazovat?

Soukromí

Některé půjčovny se rozhodnout nezobrazovat dostupnost jejich produktů kvůli zachování soukromí. Nechtějí aby jejich konkurence dostupnost viděla a aby věděli kolik kusů kterých položek mají k dispozici.

Zpracovávání poptávek

Pokud vaše půjčovna pracuje na základě poptávek, muže být nevýhoda zobrazovat volné termíny protože data nebudou aktuální dokud nebudou všechny poptávky zpracované a rezervované.